Supa de peste din Tisa

Ingrediente
500 g peste mic
1-1,2 kg crap (sau alt peste mai mare)
1 ceapa mare
1 lingura de praf de paprika, nu prea picant (in cazul ideal: din Szeged)
1 rosie

1 chilli
1 ardei iute, verde
sare

Preparare
Mai intai spalati pestele.Puneti in tigaie pestii mici, capul si coada crapului impreuna cu ceapa taiata marunt.Adaugati apa, atat cat sa acopere pestii mici. Se fierbe la temperatura medie cca.1 ora Compozitia obtinuta se stoarce printr-o sita.Sucul se completeaza cu un litru de apa si se pune la fiert.Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga praful de praprika, rosia decojita in prealabil si taiata cubulete si chilli-ul.Atentie, chilli-ul este foarte iute, de aceea adaugati dupa gust.

Adaugati bucatile de crap taiate si sarate (inclusiv icrele crapului, daca exista). Se pune capacul si se fierbe la temperatura medie cca. 15 minute, pana ce se inmoaie pestele.Supa se serveste chiar in tigaie, doarece pestele se sfarama foarte usor. La sfarsit se orneaza cu rondele de ardei iute, verde si gata este supa originala de peste din Tisa!
Un detaliu important: in cazul in care supa a iesit totusi prea picanta, in niciun caz sa nu beti apa, deoarece va deveni si mai picanta. Intotdeauna sa serviti alaturi o bucatica de paine, deoarece painea neutralizeaza iuteala.