Ingrediente
Aluat Umplutura de mac
200 g seminte de mac macinate 1 kg faina 200 ml lapte
500 ml lapte 120 g zahar tos
100 g zahar tos 1 pliculet zahar vanilat
20 g drojdie 10 g unt
120 g unt coaja de lamaie
3 galbenusuri Toate ingredientele se amesteca!
hartie pentru tapetat cratita
Umplutura de marmelada Umplutura de branza
250 g marmelada, coaja de lamaie 300 g branza de vaci
Toate ingredientele se amesteca! 80 g zahar tos
1 pliculet zahar vanilat
Umplutura de nuca 80 g unt
250 g nuci macinate 2 oua
30 g biscuiti sau pesmeti pisati 20 g stafide
200 ml lapte coaja de lamaie
80 g zahar tos Toate ingredientele se amesteca!
1 pliculet zahar vanilat
coaja de lamaie
Toate ingradientele se amesteca!
Preparare
Faina si laptele caldut se amesteca, se adauga drojdia maruntita si 1 lingura de zahar.Se presara cu un strat subtire de faina si se lasa 15 minute.Se adauga untul, zaharul ramas si galbenusurile si se amesteca.Se lasa 30 de minute.Se imparte in 5 parti egale si fiecare dintre ele se intinde intr-o foaie subtire.
Se intinde prima foaie pe masa, iar apoi se adauga, in ordine: umplutura de marmelada, foaie, umplutura de nuca, foaie, umplutura de mac, foaie, umplutura de branza, foaie. Se coace la 180 de grade timp de cca.50 de minute.
Aluat Umplutura de mac
200 g seminte de mac macinate 1 kg faina 200 ml lapte
500 ml lapte 120 g zahar tos
100 g zahar tos 1 pliculet zahar vanilat
20 g drojdie 10 g unt
120 g unt coaja de lamaie
3 galbenusuri Toate ingredientele se amesteca!
hartie pentru tapetat cratita
Umplutura de marmelada Umplutura de branza
250 g marmelada, coaja de lamaie 300 g branza de vaci
Toate ingredientele se amesteca! 80 g zahar tos
1 pliculet zahar vanilat
Umplutura de nuca 80 g unt
250 g nuci macinate 2 oua
30 g biscuiti sau pesmeti pisati 20 g stafide
200 ml lapte coaja de lamaie
80 g zahar tos Toate ingredientele se amesteca!
1 pliculet zahar vanilat
coaja de lamaie
Toate ingradientele se amesteca!
Preparare
Faina si laptele caldut se amesteca, se adauga drojdia maruntita si 1 lingura de zahar.Se presara cu un strat subtire de faina si se lasa 15 minute.Se adauga untul, zaharul ramas si galbenusurile si se amesteca.Se lasa 30 de minute.Se imparte in 5 parti egale si fiecare dintre ele se intinde intr-o foaie subtire.
Se intinde prima foaie pe masa, iar apoi se adauga, in ordine: umplutura de marmelada, foaie, umplutura de nuca, foaie, umplutura de mac, foaie, umplutura de branza, foaie. Se coace la 180 de grade timp de cca.50 de minute.