Ciorba taraneasca

3 l apa, 1 l bors
1 kg carne de vaca
O ceapa, un morcov, un patrunjel, 1/2 telina,
o mina de fasole tucara, 1/4 de varza mica,
doi cartofi, doua rosii, marar, patrunjel, leustean
Sare
Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o
oala cu apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste de 2-3
ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul taiat
marunt, fasolea tucara taiata bucati si, mai la urma, varza,

cartofii si rosiile sau o lingura de bulion de rosii. Se lasa sa
fiarba cit trebuie, fara sa se sfarme zarzavatul.
Separat se fierbe un litru de bors si se strecoara in oala
in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunze de leustean sau
de tarhon, de patrunjel si de marar.
Se gusta de sare, se potriveste de acru, mai adaugind la
nevoie sare de lamiie dizolvata separat in apa.
Se mai lasa sa dea in citeva clocote.