Ciorba de burta

4 l de apa
1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca
Zarzavat de supa, doua foi de dafin, 10 boabe de piper,
un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga.
2 linguri de otet, doua galbenusuri, smintina, hrean,
sare si mujdei de usturoi.
Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin
albe, burta si piciorul.
Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, cu un patrunjel
si o ceapa intreaga, foile de dafin, boabele de piper. Se lasa
sa fiarba bine la foc potrivit.

Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de
taitei mai grosi, de asemenea si carnea de la picior. Se pun
intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa
mai dea in citeva clocote.
Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o
jumatate de lamiie) si se amesteca incet cu zeama din oala.
Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna
pe foc.
Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri
separate la masa, alaturi de un alt bol cu smintina, la indemina
comesenilor, pentru a-si drege ciorba dupa gust.