Tarta cu dulceata de visine:Ingrediente: 1 borcan de dulceata de visine, 100 gr miere, 125 gr margarina, 50 gr zahar pudra, 100 gr nuci, 1 lingura cu cacao, 1 vf praf nucsoara, sare.
Preparare; freaca mierea cu zaharul si margarina moale. Adauga nucile macinate si faina proaspat cernuta si amesteca cu praful de cacao si nucsoara. Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca aproximativ 1 ora. Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si asaz-o intr-o forma de tarta neunsa.
Unge aluatul din forma cu dulceata de visine si presara nuca tocata. Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei. Coace la cuptor, la foc potrivit, 40-45 minute.
Preparare; freaca mierea cu zaharul si margarina moale. Adauga nucile macinate si faina proaspat cernuta si amesteca cu praful de cacao si nucsoara. Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca aproximativ 1 ora. Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si asaz-o intr-o forma de tarta neunsa.
Unge aluatul din forma cu dulceata de visine si presara nuca tocata. Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei. Coace la cuptor, la foc potrivit, 40-45 minute.