Tarta cu gutui si mere |
Ingrediente reteta aluat: 150 gr faina, 70 gr margarina de post, 4 linguri de apa, sare.
Ingrediente reteta umplutura: 3 gutui, 2 mere, 70 gr zahar, 100 gr margarina de post.
Preparare: amesteci faina cu margarina, apa, sare si framanti un aluat pe care il lasi la rece pentru 30 minute.
In acest timp, pregatesti umplutura: cureti
gutuile si merele, le tai in sferturi si le pui la fiert in vase separate cu apa clocotita. Fierbi gutuile 20 de minute, iar merele 10 minute. Intr-o forma de tarta pui margarina taiata cubulete si presari zaharul, apoi asezi fructele taiate felii. Intinzi aluatul intr-o foaie rotunda, o asezi peste fructe si dai tava la cuptor pentru 35 minute. Dupa ce s-a copt si racit putin, o rastorni pe un platou si o tai felii.
Pofta buna!