Guguluf cu Mac |
Ingrediente reteta: 2 lamai, 250 gr margarina unirea, 150 gr zahar, 4 oua, 400 gr faina, 1 plic praf de copt, 100 ml frisca, 100 gr mac, 2 linguri lichior de portocale, 250 gr zahar pudra.
Preparare reteta:ungi cu unt o forma inalta de 1,5 l. Incingi cuptorul la 175 grade C. Speli lamaile cu apa fierbinte, razi coaja si storci sucul. Pui margarina, zaharul si ouale intr-un castron si bati spuma cu un mixer. Incorporezi faina, praful de copt si frisca. Imparti totul in doua,
intr-o jumatate incorporezi coaja si 2 linguri suc de lamaie, iar in cealalta macul si lichiorul. In forma unsa cu
unt torni mai intai aluatul cu mac, apoi cel cu lamaie si marmorezi prajitura cu o furculita. Coci circa 50 de minute. Amesteci zaharul pudra cu restul sucului de lamaie, torni peste prajitura racita si lasi sa se usuce. O poti orna cu putina coaja de lamaie