Ingrediente pentru aluat: 750 gr faina, 500 gr unt sau margarina, 250 gr zahar, 2 oua, 2 lingurite zeama de lamaie, 2 pachete praf copt, 2 lingurite coaja de lamaie, 4 pachete zahar vanilat.
Preparare : freci untul separat si apoi ouale cu zaharul pana devine spuma. Adaugi untul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina si aromele. Framanti bine si lasi la rece o ora. Aluatul ajunge pentru trei pascute mari, 26/39 cm.
Ingrediente umplutura: 750 gr smantana groasa, bine scursa de zer, 100 gr faina, 2 pliculete zahar vanilat, 5 oua, 1 praf sare, 200 gr zahar, 50-100 gr stafide, 30 ml rom.
Preparare: intr-o cratita cu malai, pui sa se scurga smantana intr-un tifon dublu. Apoi bati albusurile spuma tare, cu zaharul si jumatate din cantitatea de rom, ca pentru bezea. Galbenusurile cu sarea si 1/3 din smantana le amesteci cu faina, frecand bine cu dosul lingurii pe marginea vasului, sa nu ramana cocoloase. Adaugi treptat smantana si zaharul vanilat, apoi spuma de albus si amesteci usor cu telul, prin rasturnare. In tava unsa, intinzi foaie de aluat fraged, apoi peste foaie torni crema obtinuta. Deasupra presari stafidele inmuiate in restul de rom. Introduci pasca imediat in cuptorul incalzit, pentru 40 minute, la foc potrivit. Nu deschizi cuptorul 25 minute.Lasi pasca sa se raceasca in forma.
Preparare : freci untul separat si apoi ouale cu zaharul pana devine spuma. Adaugi untul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina si aromele. Framanti bine si lasi la rece o ora. Aluatul ajunge pentru trei pascute mari, 26/39 cm.
Ingrediente umplutura: 750 gr smantana groasa, bine scursa de zer, 100 gr faina, 2 pliculete zahar vanilat, 5 oua, 1 praf sare, 200 gr zahar, 50-100 gr stafide, 30 ml rom.
Preparare: intr-o cratita cu malai, pui sa se scurga smantana intr-un tifon dublu. Apoi bati albusurile spuma tare, cu zaharul si jumatate din cantitatea de rom, ca pentru bezea. Galbenusurile cu sarea si 1/3 din smantana le amesteci cu faina, frecand bine cu dosul lingurii pe marginea vasului, sa nu ramana cocoloase. Adaugi treptat smantana si zaharul vanilat, apoi spuma de albus si amesteci usor cu telul, prin rasturnare. In tava unsa, intinzi foaie de aluat fraged, apoi peste foaie torni crema obtinuta. Deasupra presari stafidele inmuiate in restul de rom. Introduci pasca imediat in cuptorul incalzit, pentru 40 minute, la foc potrivit. Nu deschizi cuptorul 25 minute.Lasi pasca sa se raceasca in forma.