Penne alle verdurette

Penne alle verdurette sunt un fel de paste gatite italieneste cu legume. In acest caz vom gati aceste penne alle verdurette cu sos de ardei copti si busuioc, care le vor da un gust special. Penne alle verdurette sunt un fel de mancare preferat de vegetarieni si in care putem folosi orice alte legume in functie de imaginatie.

Ingrediente

400 g penne 3 ardei grasi galbeni 1 ardei gras rosu (capia) 8 fire busuioc 1 ceapa 1 catel de usturoi 150 ml smantana subtire 2 linguri ulei de masline cimbru uscat

Mod de preparare

Se coc ardeii, se pun intr-o cratita, se presara peste ei putina sare, se acopera cu un capac si se lasa asa pana ce se racesc; Se curata ardeii de coaja si de seminte si se taie fasii. Se pun deoparte fasiile de ardei rosu
(capia) si cateva de ardei galben Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la calit in uleiul incins. Se adauga fasiile de ardei galben si cimbrul si se lasa sa se inabuse 5 minute; Se incorporeaza apoi smantana si busuiocul verde taiat cu foarfeca, se gusta de sare si piper si se mai lasa inca 5 minute pe foc mic.; Se toarna compozitia din cratita in robotul de bucatarie si se mixeaza pana ce obtineti un sos fin; Intre timp, se fierb macaroanele, circa 10 minute, intr-o oala mai mare cu apa sarata; Se scurg imediat, se rastoarna intr-un castron incalzit, se toarna peste ele sosul si se decoreaza cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte. Se servesc fierbinti.