brociolone,

Va invitam la o mancare italienesca numita brociolone, preparata din rosii si alte legume. Aceasta brociolone este preparata din legume si multe mirodenii specifice bucatariei italienesti. Brociolone este o garnitura excelenta pentru preparatele din carne.
Ingrediente
Pentru sos:
1 morcov
1 ceapa
1 radacina telina
frunze de dafin
oregano
300 g rosii
ulei
sare si piper dupa gust

Pentru umplutura:

100 g firmituri paine
1 lingurita patrunjel tocat
1 catel usturoi tocat
1/2 lingurita oregano
1 lingurita branza rasa
1 lingurita parmezan
2 oua, fierte tari
ulei
sare si piper dupa gust

carne de vita
Mod de preparare

Se calesc in ulei morcovul, ceapa, telina si usturoiul, timp de opt minute, la foc moderat;

Se adauga restul ingredientelor si se lasa pe foc o ora;

Se umplu fileurile din carne de vita cu ingredientele pentru umplutura, se da la cuptor;

Se servesc calde cu sos pe deasupra.