1 kg de carne de porc fara os, o ceasca de orez sau pasat, sare, trei cepe, 3 linguri de untura de porc, o varza murata, 300 g de slanina, 100 g sorici, piper macinat, 2 linguri de bulion.
Intr-un vas adinc se amesteca carnea de porc proaspata sau afumata, taiata in cuburi mici cu un cutit ascutit.
Peste amestec se pune o lingura de bulion, sare si piper macinat.
Varza se pune in apa rece o ora, apoi se desface in foi si se pune carnea bine framintata cu mina.
Se toaca 300 de g de slanina de porc si se ung cu ea peretii unei oale de pamint sau de tuci. Pe fundul oalei se pune soriciul taiat in fisii subtiri si deasupra lui varza acra tocata si apoi sarmalele. printre rindurile de sarmale se pun bucati de slanina si sorici dupa gust. Peste sarmale se pune din nou varza tocata se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic doua ore.
Se scade pe vatra focului sau in cuptor cu o lingura de bulion de rosii pusa peste sarmale odata cu apa calda.
Se servesc cu smintina, imediat dupa ce au fost scoase din cuptor, si, bineinteles, cu mamaliga calda.
Se alege si se curata pasatul si se lasa in apa calda sa se inmoaie.
Se toaca doua cepe si se calesc in trei linguri de untura de porc
Cand ceapa devine sticloasa, se pune pasatul peste ea si se lasa sa scada. Se toaca doua cepe si se calesc in trei linguri de untura de porc
Intr-un vas adinc se amesteca carnea de porc proaspata sau afumata, taiata in cuburi mici cu un cutit ascutit.
Peste amestec se pune o lingura de bulion, sare si piper macinat.
Varza se pune in apa rece o ora, apoi se desface in foi si se pune carnea bine framintata cu mina.
Se toaca 300 de g de slanina de porc si se ung cu ea peretii unei oale de pamint sau de tuci. Pe fundul oalei se pune soriciul taiat in fisii subtiri si deasupra lui varza acra tocata si apoi sarmalele. printre rindurile de sarmale se pun bucati de slanina si sorici dupa gust. Peste sarmale se pune din nou varza tocata se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic doua ore.
Se scade pe vatra focului sau in cuptor cu o lingura de bulion de rosii pusa peste sarmale odata cu apa calda.
Se servesc cu smintina, imediat dupa ce au fost scoase din cuptor, si, bineinteles, cu mamaliga calda.