500 g rasol de vaca sau piept de pasare.
400 g cartofi, 3 morcovi, doua radacini de patrunjel, 200 g mazare, o telina mica, castraveciori si gogosari acri, patrunjel verde.
Maioneza, masline, albus de ou fiert, mustar.
Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cind da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac lasind o deschizatura de un deget, pentru iesirea aburului.
Carnea fiarta se taie in cubulete.
Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cind da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac lasind o deschizatura de un deget, pentru iesirea aburului.
Carnea fiarta se taie in cubulete.
Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert (mazarea din conserva nu se fierbe).
Dupa fierbere, cartofii, morcovii, patrunjelul si telina se taie in cubulete.
Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarul taiat si mazarea.
Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar si se amesteca bine.
Amestecul se pune pe un platou luind forma acestuia si se niveleaza suprafetele.
Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in strat uniform pe toate suprafetele exterioare.
Se garniseste cu masline, cu frunze de patrunjel verde, cu albus de ou taiat sau tocat, feliute de gogosar.
Se serveste dupa 1-2 ore de la preparare.
Se poate pastra in frigider de la o zi la alta.