Reteta Friptura De Miel - Reteta De Pasti

Friptura de miel - Reteta de Pasti
Mai sunt cateva zile pana la Paste, deja ma gandesc oare ce bunataturi sa mai gatesc si eu, asa ca am inceput sa caut fel de fel de retete, una mai deosebita ca alta, una mai rapida, alta mai delicioasa, si tot asa. Cred ca si voi fetelor, va ganditi deja ca ideile sunt multe, dar noi cautam reteta potrivita.

Ingrediente reteta friptura de miel: 1 kg carne de miel, 1 ceapa, 500 ml vin rosu sec, 1 capatana de usturoi, 2 legaturi de rozmarin proaspat, ulei, sare, piper.

Preparare reteta friptura de miel: spala carnea de miel si sterge-o cu un prosop curat. Condimenteaza fiecare bucata de carne de miel cu sare, piper si rosmarin. Asaza carnea de miel intr-o tava termorezistenta. Printre feliile de carne de miel, pune ceapa taiata julien si catei de usturoi. Stropeste-o cu putin ulei si las-o la cuptor 15 minute, la foc potrivit. Scoate tava din cuptor si adauga o cana cu vin. Din cand in cand, cu o paleta, verifica ca nu cumva friptura de miel si ceapa sa se prinda de tava. Lasa la cuptor aproximativ 20-30 minute, la foc potriivit, pana se fragezeste carnea de miel. Scoate friptura de miel pe un platou. In sucul ramas in tava, toarna restul de vin si o cana cu apa fierbinte. Amesteca din cand in cand si lasa la cuptor pana se