O varza acra, 150 ml ulei, piper pisat, o lingurita de
bulion de ardei sau o lingura de bulion de rosii.
bulion de ardei sau o lingura de bulion de rosii.
Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune
in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care
se spala in apa rece, desfacind foile in apa, fara a le rupe.
Se scurge bine varza de zeama, se toaca pe un fund de
lemn, cu un cutit ascutit in fisii subtiri.
in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care
se spala in apa rece, desfacind foile in apa, fara a le rupe.
Se scurge bine varza de zeama, se toaca pe un fund de
lemn, cu un cutit ascutit in fisii subtiri.
Separat, intr-o cratita de fonta smaltuita, se pune ulei
si se lasa pe foc.
Se adauga varza, se pune sare si se amesteca bine.
Se acopera cratita cu un capac, se face focul mic si
se lasa sa fiarba inabusit. Se poate baga cratita in
cuptor unde se lasa la foc mic.
Cind varza a inceput sa se inmoaie, se adauga
bulionul (daca varza este prea acra se adauga bulion
numai cit sa coloreze).
Se serveste calda cu mamaliguta, ca garnitura la
cabanosul prajit in untura sau facut la gratar.