Banane in foietaj

Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins) punem pe rand cate un patrat de foietaj si vom apasa usor cu polonicul deasupra pentru a se forma niste cosulete care ulterior vor fi umplute.
Fiecare cosulet dupa ce s-a prajit se scoate pe hartie absorbanta si se lasa un pic in asteptare. Pe aragaz intr-o tigaie punem 75 g de zahar pentru a se carameliza si trage bananele in el. Taiem bananele in rondele potrivite si cand zaharul a inceput sa se caramelizeze adaugam bananele, stropim cu cognac si lasam bananele sa prinda a frumoasa culoare si un bun gust, dupa care le scoatem din tigaie si trecem la aranjarea cosuletului dupa cum urmeaza.
Luam cosuletele adaugam in fiecare cosulet cantitati egale de banane caramelizate, deasupra punem cate doua cupe de inghetata in fiecare cosulet, imbracam totul cu frisca, adaugam caramelul ramas si ornam cu fructe de padure. In varf se poate pune ca décor o cireasa/ visina si o frunza de menta.