Oua batute cu rosii

Este un preparat menit sa reduca excesul de energie "fierbinte" din organism, sa completeze lipsa de Yin, sa stimuleze secretia de sucuri gastrice si sa creasca apetitul (acolo unde este nevoie!...). Proprietatea sa de relaxant nervos il face un remediu foarte potrivit pentru cei care sufera de un sistem nervos tensionat, de stres si/sau insomnie.
Mai este de remarcat la acest preparat ca, datorita faptului ca majoritatea chinezilor nu agreeaza gustul prea acru, aici se adauga si putin zahar. Daca va place mai mult gustul acrisor al tomatelor, atunci renuntati la zaharul din reteta.
Intr-o tigaie, se pune la incins o lingura de ulei de gatit. Apoi se adauga 3 oua si se bat timp de 3 minute, dupa care se scot de pe foc. Se incinge din nou tigaia, punand inca o lingura de ulei si se mai pun 3 catei de usturoi pisati bine, amestecand cateva secunde. Apoi se adauga 200g tomate tocate marunt (daca doriti, adaugati si o lingurita de zahar).
Se amesteca timp de 2 minute, pe foc mediu. Acum se rastoarna si ouale batute, in aceeasi tigaie si se amesteca, pe foc mic, neuitand sa mai puneti si 3 linguri de apa. Se acopera tigaia timp de 1 minut. In final, se ia capacul, se mai adauga sare, dupa gust si se transfera totul in farfurie.
Un aperitiv de neuitat!