Prajitura Gabriela

prajitura gabriela
Prajitura Gabriela
Iti trebuie pentru primul blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, esenta, boabe struguri, un praf sare, putin unt pentru uns forma.
Iti trebuie pentru blatul 2: 500 ml frisca lichida, 5 linguri de zahar pudra, 2 linguri de cacao, 1 pliculet de gelatina, 1 compot de ananas.
Iti trebuie pentru blatul 3: 3 linguri de frisca oprita de la blatul 2, 5 linguri de zahar pudra, 260 gr. branza de vaci proaspata cu 20% grasime, 1 pliculet gelatina, esenta de vanilie.
Pregatesti primul blat: batui albusurile cu un praf de sare si zahar. V-a iesi o bezea in care incorporezi galbenusurile zdrobite, si faina turnata in ploaie. Adaugi esenta. Úngi cu unt o forma de tort cu inel reglabila in care coci blatul circa 20 minute. Cand torni blatul in forma presari si cateva boabe de struguri negri. Nu scoti blatul din forma. Insiropezi prajitura Gabriela cu siropul din compotul de ananas. Bati bine frisca, opresti 3 linguri pentru



blatul 3, apoi adaugi cacaua, zaharul pudra si gelatina topita la bain-marie insiropat, presari fructe de ananas si lasi putin sa se inchege.
Pregatesti al treilea blat: frisca oprita o mixezi cu branza de vaci si zaharul pudra in care adaugi gelatina topita la bain-marie, in fir subtire. Torni amestecul peste crema de cacao si lasi la frigider cel putin 2 ore, sa se inchege. Scoti inelul formei, ornezi prajitura dupa preferinta, cu frisca, fructe sau ciocolata.
Pofta buna!