Risotto bianco

Risotto bianco este un mod grozav de a gati orezul, precum italienii. Risotto bianco se prepara cu ingrediente fantastice si are un gust nemaipomenit. Cremos si spornic acest risotto bianco este preferat si la mesele festive dar si la mesele rapide si fara pretentii pentru copii.

Ingrediente

400 g orez 1 ceapa tocata marunt 1 l supa 2 linguri ulei de masline 1 bucatica de unt 1/2 telina tocata marunt 2 catei de usturoi tocati marunt 2 pahare de vermut alb sau vin alb sec 100 g parmezan

Mod de preparare
Se incalzeste supa, iar in alta cratita se pune uleiul de masline si untul, peste care se adauga ceapa, usturoiul, telina si se calesc la foc foarte mic. Cand legumele s-au inmuiat, se adauga orezul si se da la foc mai mare ; Orezul incepe sa se prajeasca, se amesteca continuu, se adauga vinul si se amesteca pana se evapora; Dupa ce orezul este absorbit, se adauga pe rand cate un polonic din supa fierbinte, sare, piper si se amesteca usor, cca 15 minute. Orezul trebuie sa fie moale cand este gata, daca e nevoie se mai adauga apa fierbinte; Se ia orezul de pe foc, se adauga unt si parmezan si se acopera 2 minute.