Toba

Un stomac de porc, 1 kg de carne de la git, limba, doua picioare
si urechile porcului, 1/2 kg de ficat, 250 g slanina, sare, piper
boabe, o foaie de dafin, un kg muschi de porc. Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul
cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai.
Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna
spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua
fierberea.

Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul,
limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite
inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine
descoperita. Se fierb taote pina carnea se desprinde de pe os. Se
lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se
taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii,
se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de
dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai
gustoasa.
Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa
atentie inainte. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit,
se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice
urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se
limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga.
In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care
a fiert carnea, aceasta avind rostul de a lega carnea.
Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se
pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar
in apa in care a fiert carnea. Se raceste in zeama in care a fiert.
Se scoate si se pune intre doua scinduri curate, cu o greutate deasupra.
Se lasa rece si se maninca peste o zi.