Cozonac moldovenesc

Ingrediente: 1 kg faina pentru cozonac, 1/2 l lapte, 4-5 oua, 150 gr zahar, 150 gr unt sau margarina, 50 ml ulei, 2 cubulete drojdie, 2 pliculete zahar vanilat, sare.
Ingrediente umplutura: 400 gr nuci macinate, 200 gr rahat, 200 gr zahar, 1 esenta rom, 5 albusuri, 2 pliculete zahar vanilat.
Preparare cozonac: dizolvi drojdia si o lingura de zahar in 200 ml lapte caldut, o amesteci cu 2 linguri faina
si lasi la cald aproximativ 30 minute, la dospit. In faina cernuta pui aluatul dospit, adaugi galbenusurile batute spuma si framanti, apoi impaturesti ridicand aluatul de pe margini spre mijloc. Acoperi si pui la dospit intr-un loc cald.
Umplutura pentru cozonac: amesteci nuca si zaharul, esenta de rom, zaharul vanilat si adaugi cate putin din albusurile batute spuma, pana devine o crema uniforma. Intinzi o foaie de aluat mai groasa, pui nuca si bucatele de rahat si rulezi. Asezi cozonacul intr-o forma unsa si-l lasi la caldura sa creasca. Apoi ungi cozonacul cu ou si-l dai la cuptor, la foc potrivit o ora.